Clubkampioenschappen 2014

We schrijven 1 juli 2014. De stuk voor stuk aimabele leden van de clubcommissie zijn bijeen voor een eerste overleg voor de clubkampioenschappen 2014. Op de achtergrond vecht Argentinië zich met enig geluk een weg naar de kwartfinales van het WK. Nog voor het eerste agendapunt aangeroerd kan worden roept Patricia Pompe:”Wat gaan we doen?”, daarmee doelend op agendapunt 6. Thema.
Want inmiddels is dat vaak de vraag die tijdens de 1e vergadering voor de meeste bespiegelingen, discussies en brainstormsessies zorgt.
Vorig jaar reeds had wedstrijdleider Maarten een vurig pleidooi gehouden voor zijn favoriete thema van dat moment, maar dat was toen unaniem afgeserveerd.
Dit jaar had hij à la Sepp Batter zeer strategisch opnieuw het plan in de week gelegd bij zijn diverse stakeholders en links en rechts buiten de commissie al wat stemmingen gepeild, gelobbyd maar ook zijn slotpleidooi van deze avond zorgvuldig voorbereid.

Wat is (misschien dan na de clubkampioenschappen) de gezelligste week van het jaar. Voor welk thema hoeven geen attributen ter aankleding besteld te worden, maar heeft iedereen op zolder nog wat liggen. Wat is de gelegenheid waarbij families elkaar feestelijk opgedoft opzoeken, samen komen en het zo gezellig mogelijk maken? En dus zeker geschikt om als thema gebruikt te worden voor die warmste familie van het Nederlandse tennis; De T.V. Oosterplas……
Jawel……de feestdagen……; Zalig Kerstfeest en een heel gelukkig nieuwjaar…..dat gaan we elkaar dus in september toewensen tijdens de clubkampioenschappen…..
We gaan dit jaar pieken en ballen:
Zaterdag 6 september is het…the day before en ‘s-avonds kerstavond. Zondag 7 september is het 1e kerstdag. En zo tellen we door tot we uiteindelijk zaterdag 13 september aankomen bij oudjaarsdag met daarop de finales en ’s avonds een spetterend oudjaarsavond……..

Opnieuw wordt het enthousiasme door de commissie nog niet onmiddellijk gedeeld, zelfs niet na het argument dat als het oktoberfest begin september gevierd kan worden dit nog maar een klein stapje is. Maar uiteindelijk wordt met de woorden “laten we het maar doen, anders staat hij volgend jaar toch weer op het lijstje”, besloten het thema een kans te geven….

Maar….zijn commissie wordt door Maarten niet voor niets geroemd als de meest creatieve, meest enthousiaste, leukste, knapste en actiefste commissie. Want die zelfde avond schiet er op de groeps whats-app al een waslijst aan leuke creatieve ideeën langs.
Een week vantevoren een glazen huis, een nieuwjaarsduik en een heuse kerstmarkt op de TVO worden nog even als te ambitieus gezien. Maar er blijft genoeg inspiratie over om het thema vorm te geven.
De voorbereiding is in ieder geval begonnen……..

Resumerend
Van 6 tm 13 september transformeert onze TVO gedurende een week in kerstsfeer, met uiteindelijk dus weer ZATERDAG!! 13 september de finales (waarvoor men dus verplicht deze dag beschikbaar moet zijn), prijsuitreiking en…..spetterende Oudjaarsavond.
Met rond de klok van 17.30 uur, tijdens de laatste finales, de inmiddels al bijna traditionele (kerst)-BBQ. En na afloop van deze finales de prijsuitreiking.
Kerst en oud en nieuw draait om tradities en dus zal de avond zeker gedeeltelijk op de inmiddels traditionele manier verlopen.
Tijdens de Kerst-BBQ zullen enkele sfeer verhogende kerstklassiekers live ten gehore gebracht worden. Maar dit is het voorprogramma richting oudjaarsavond met natuurlijk het inmiddels 4e optreden van de…. Easterlake Band

We zouden in ons enthousiasme bijna vergeten dat er gedurende de week natuurlijk ook nog gewoon getennist wordt. En wel om de eretitel clubkampioen. En dit gebeurt zoveel mogelijk in leuke competitieve poules van 3 of 4.
Je mag bij voldoende beschikbaarheid deelnemen aan 2 categorieën, dit betekent uiteraard wel dat je per categorie in ieder geval 2 wedstrijden speelt.

De succesvolle “Blind Date”-poule (afgelopen jaren respectievelijk “Blind Bachelor Party Poule” en “Das Blindes Treffen” genaamd) wordt uiteraard ook dit jaar vorm gegeven. Maar heet dit jaar “Op zoek naar Jozef”
Volgens dit principe kun je je individueel opgeven en zoeken wij de partner die qua persoonlijkheid en spel bij je past om in één van de dubbel-poules (GD, DD of HD) mee te doen.

Ook de jeugd (vanaf 10 jaar) is wederom van harte welkom om mee te doen en zullen zoveel mogelijk op de 1e en 2e zaterdag of eventueel vroeg in de avond hun wedstrijdjes spelen.
Voor de jeugd tot 10 jaar zal op woensdagmiddag 10 september weer een onderling toernooitje gespeeld worden.

Op verzoek van enkele meer senioren leden is het voor het eerst in jaren ook weer mogelijk op te geven voor de dubbels in een oudere leeftijd gebonden categorie: En wel 50+

Mocht je zelf niet in de gelegenheid zijn om mee te doen aan het toernooi, verwelkomen we je natuurlijk graag op het park als supporter en liefhebber, en staat het eenieder (spelers, leden en supporters) ook vrij mee te doen aan de BBQ en aanwezig te zijn op de feestavond.

Deelname aan de clubkampioenschappen is gratis (incasso is alleen van toepassing voor de BBQ). Inschrijven kan hier. Let op: de uiterste inschrijfdatum is maandag 24 augustus. Als je met login inschrijft is het overigens mogelijk nu al in te schrijven en tot 24 augustus eventueel je verhinderingen aan te passen.

Let op: geef ook uiterlijk 24 augustus (sluiting inschrijvingen) door of je komt barbecueën. Dit geldt óók voor niet-spelende eters. Ook zij kunnen zich via toernooi.nl alleen voor de bbq opgeven. Kies dan voor ‘niet-spelen’. Maar je mag ook (vóór 24 augustus) een mailtje sturen naar delaat.maarten@gmail.com

We zien jullie massale inschrijving graag tegemoet!

Oh ja, mocht je nog leuke kerstattributen hebben die we mogen gebruiken houden we ons uiteraard aanbevolen…..

De Clubcommissie
Bas, Gé, Job, Maarten, Mathy, Pascale, Patricia, Rola en Rogier