Nieuws

Sjors sportief

Sjors Sportief is een landelijk initiatief waar de gemeente Den Bosch ook aan meedoet.
Sjors Sportief nodigt kinderen uit om kennis te maken met sportieve activiteiten zonder meteen lid te hoeven worden van een club.

Ook wij doen met onze club in maart mee met Sjors Sportief.
Op woensdagmiddag 16 maart tussen 15.00 en 17.00 uur en op zondagochtend 20 maart van 10.00 – 12.00 uur zullen de kinderen in 2 groepen bij ons komen kennismaken met tennis.Er hebben zich al ruim 35 kinderen ingeschreven!

TSTK zal zorgen voor de leraren die de kinderen de eerste beginselen gaan bijbrengen.
Natuurlijk krijgen ze daarna een leuke aanbieding les te gaan nemen bij TSTK en om lid te worden van de club.

Het beloofd een mooie dag te gaan worden!

Tot woensdag! De Jeugdcommissie

Verslag Pietenles

Woensdagmiddag 2 december was een speciale tennisles voor de jeugd.
Leraar Jos begon de les zoals altijd, maar na tien minuten kwam er versterking. Want….een echte tennispiet kwam mee doen met de les! Dat was wel even spannend, maar ook super leuk!
De tennispiet gaf aanwijzingen waar de kinderen moesten gaan staan en gooide de ballen aan. Hij had ook kadootjes mee die de kinderen met de bal moesten proberen te raken. Fanatiek werd er op de pakjes gericht, want als ze het goed deden kregen ze lekkere pepernoten.
Aan het eind van de les kwam de piet gezellig mee naar het clubhuis en wie zin had mocht met hem op de foto. Toen de tennispiet zijn danskunsten liet zien was het feest compleet. Bekijk hier alle foto’s.

Bedankt voor de leuke middag tennispiet en hopelijk tot volgend jaar!

Pietenles

Pietenles op woensdagmiddag 2 december
Voor alle kinderen die op dit moment lessen wordt 2 december een speciale middag!
We hebben namelijk groot nieuws vernomen.

pieten

Laten jullie even weten of je mee komt tennissen met de Tennispieten?

Zodat we weten op hoeveel kinderen we kunnen rekenen.De jeugdcommissie, namens de speciale Tennispieten

World Tour najaar 2015

De world tour voor 2015 zit er weer op. Veel van de lessende kinderen hebben een aantal keer meegespeeld met dit jeugdevenement om meer wedstrijdervaring op te doen. In maart beginnen we weer met een nieuwe reeks. Zodra de data bekend zijn zullen we dit laten weten. Ook in maart zullen weer kinderen in de verschillende niveaus meedoen.

We willen de sponsoren van onze jeugd bedanken voor de nieuwe t-shirts voor de world tour: Tom Kreemers Tennisschool en Tennis & Hockey Today hebben hier voor gezorgd.
Voor de kinderen is het erg leuk om herkenbaar als zijnde van onze club naar buiten te gaan!

Jeugdclubkampioenschappen 2015


Op zaterdag 5 september waren, als onderdeel van de ‘grote’ clubkampioenschappen, ook de clubkampioenschappen voor de jeugd. In totaal deden 13 kinderen mee aan de clubkampioenschappen voor de jeugd. Het was een spannende dag!
De kinderen waren ook ingedeeld op niveau, net als bij de Worldtour.
In de categorie Groen deden Luca, Claudia en Paolo mee. In de categorie Oranje Ferre, Silke, Mika en Lindi. In de categorie Rood hadden we twee poules ingedeeld. In de ene poule deden Nienke, Fien en Emily mee! En in de andere poule deden Mirte, Victoria en Pleun mee.
De uitslag was erg spannend want bijna iedereen had wel een of meer wedstrijdjes gewonnen. Uiteindelijk was Paolo de winnaar in Groen, Ferre werd de winnaar in Oranje. In Rood 1 was Nienke de winnaar en de winnaar in Rood 2 was Mirte! Bekijk de foto’s hier.World Tour

Op 6 september, de eerste zondag van de clubkampioenschappen, was de Oranje delegatie van de jeugdcompetitie Worldtour bij ons op de club. Er was een zeer grote opkomst en mede dankzij het goede weer hadden we een leuk toernooi. Op vier banen zijn vele enkel- en dubbel wedstrijdjes gespeeld. De jeugd in de Rood competitie is die dag naar Bergenshuizen in Vught geweest. Ook daar veel leuke wedstrijdjes en veel lol.
Op 4 oktober speelt Rood thuis en speelt oranje bij TV Asmunt. Op 1 november spelen beide teams uit: Rood bij BTC De Pettelaer en Oranje bij TV Gryphons in Rosmalen.

Op dit moment zitten er 8 kinderen in team rood en 7 kinderen team oranje. Kinderen die wel lid zijn, maar geen les hebben mogen ook meedoen. Dus ben je lid en zou je ook één keer in de maand mee willen doen met de World Tour geef dat dan door bij de jeugdcommissie via jeugd@tvoosterplas.nl. Wil je meer informatie, mail ons dan ook even of kijk op www.tenniskids.nl.

Jeugdcommissie

Super Diplomadag 2015

Op 15 juli hebben we een echte Super Diploma dag gehad bij ons op de club.
Alle lessende kinderen hebben als afsluiting voor de zomervakantie getennist voor een diploma op hun niveau, balvaardigheid, slagvaardigheid en voor de oudere kinderen groot veld. En natuurlijk zijn ze allemaal geslaagd!
Allemaal gefeliciteerd!

Bekijk hier de foto’s.

Jeugdactiviteiten voorjaar 2015

Ook dit jaar worden er weer flink wat activiteiten georganiseerd voor onze jeugdleden. Benieuwd wat er allemaal op het programma staat? Lees dit bericht dan goed door
Begin 2015 is de jeugdcommissie gestart met vier nieuwe leden. Hester van Griensven, Karlijn van der Pool, Carla Verhoeven en Annemarie Posset gaan de commissie versterken. Samen met Roos van Helden en Thierry Mooring is de commissie weer op volle sterkte. Dit jaar gaan we nog een aantal leuke activiteiten organiseren voor alle kinderen van de club en uit de buurt. We hebben de afgelopen maanden al een aantal activiteiten gehad, waaronder de vriendjes- en vriendinnetjes les op 4 maart voor de lessende kinderen, de tennisclinics voor de scholen uit de buurt en de World Tour voor alle jeugdleden.
 

Tennisclinics maart 2015
We willen de vrijwilligers van de tennisclinics in maart nog eens extra bedanken, want door de onverwacht hoge opkomst was het een hectische ochtend. De kinderen hebben hier echter niets van gemerkt en een leuke ochtend gehad. Bedankt!

World Tour voorjaar 2015
Op 7 juni sloeg de jeugdcompetitie Worldtour z’n tenten bij ons op. Er was een zeer grote opkomst en mede dankzij het goede weer hadden we een leuk toernooi. We spelen ook vanaf september weer drie keer op de eerste zondag van de maand met een rood en oranje team. Op dit moment zitten er 11 kinderen in team rood en 4 kinderen team oranje. Kinderen die wel lid zijn, maar geen les hebben mogen ook meedoen. Dus ben je lid en zou je ook één keer in de maand mee willen doen met de World Tour geef dat dan door bij de jeugdcommissie via jeugd@tvoosterplas.nl Wil je meer informatie, mail ons dan ook even.

Ouderkindtoernooi 2014

Met een waterig zonnetje tussen de wolken door hebben 14 kleine en grote mensen hun beste tennisbenen ingezet.Er werd gespeeld in 2 teams: team Rood hierin speelden de allerkleinsten, vergezeld van hun mama’s en papa’s waarbij sommige zelfs tijdens de partijtjes technische aanwijzingen kregen. Ieder koppel had 5 partijen af te werken waarin tot de 7 werd gespeeld met 2 punten verschil.
Team Oranje; hierin speelden de wat oudere kinderen, de één met meer aanvaring, de ander zonder, maar niet minder enthousiast. Er waren hier zelfs 2 gelegenheidskoppels die nog nooit samen gespeeld hadden. Team Oranje had 7 partijen af te werken ieder koppel heeft op deze manier tegen ieder koppel binnen hun team gespeeld.
Na afloop werd de inwendige mens versterkt met tomatensoep met kruidenboter, en een krentenbolletje toe.
Voor alle kinderen was er een klein prijsje in oranje sferen en voor de teamwinnaars een mini bekertje en medaille. Voor het team met de minste punten was er ook een aanmoedigingsprijs.Al met al hebben zowel de spelers als de organisatie genoten van een hele sportieve, gezellige zondagochtend.

Tennisclinics scholen maart 2014

Op dinsdag 18 en donderdag 20 maart werden op onze club tennisclinics gegeven door onze tennisschool Tom Kremers (TSTK) aan leerlingen uit groep 6 van een aantal scholen. Tijdens deze tennisclinics maakte de leerlingen spelenderwijs kennis met tennis.Als eerste waren op dinsdag Jeroen Bosch met 40 en daarna Vlieger met 30 kinderen. Op donderdag kwamen Oberon met 14 en Rondeel met 26 leerlingen en daarna Kameleon met 27 en Driestroom met 20 kinderen en tot slot Aquamarijn met 45 kinderen.
De trainers Bram en Wim van TSTK begonnen met een warming-up, vervolgens leerden de leerlingen enkele basisoefeningen. Tot slot werden er wedstrijdjes gedaan. De trainers werden tijdens deze dagen geassisteerd door Gerard Coret, Toni Spadaro, Hans Brands en Gerard van der Vliet op dinsdag en op donderdag door Hans Brands, Selman Kida en Gerard van der Vliet.
Katrien van Roon zorgde voor ranja en een appeltje na elke clinic waarna de kinderen moe maar voldaan naar school terug konden.Mede door het prachtige weer kunnen we terugzien op een geslaagde clinic. De foto’s van deze dag zijn hier terug te vinden:

Tennisclinics maart 2014

Gerard van der Vliet

 

Ook dit najaar (2014) speelt het jeugdteam van TV Oosterplas


De kinderen uit het jeugdcompetitieteam t/m 17 jaar, die voor het merendeel dit voorjaar voor het eerst echte wedstrijden speelde, gaan dit najaar opnieuw meedoen aan de competitie.Het team heeft in de voorjaarscompetitie, ondanks de geringe ervaring en een gemiddelde leeftijd van ongeveer 13 jaar, als team een wedstrijddag gewonnen en daarnaast verschillende punten bij elkaar gesprokkeld.
Publiek is komend najaar van harte welkom om het jeugdteam, waarin behalve de kinderen op de foto ook Jelmer en Nienke van de Meerendonk en Anne Pompe meedoen, te zien spelen op één van de zondagen in september (of de eerste helft van) oktober.Tommy Heesakkers, Jessy Hausmanns, Floor Dijkstra en Doortje Cau (vlnr) hebben, met het oog op de competitiewedstrijden in september en oktober, Oosterplas T-shirts aangeschaft.

 

Verslag ouderkindtoernooi

Een perfect georganiseerde ochtend met maar liefst 20 koppels – ouders met kinderen die niet konden wachten om een balletje te slaan. Over het net en binnen de lijnen daar ging iedereen voor. Bij aankomst werden we verrast door koffie met cake en voor de kids was er ranja.
Het begon al helemaal geweldig, met pollepel en pan werden we tot de orde geroepen.
Dat zette de toon, vrolijk en ongedwongen en zo was het hele toernooi, een heerlijk zonnig sfeertje met blije kinderen en lachende ouders.
Er werd met volle inzet gespeeld door klein en groot en door jong en oud. Er werden allerlei tactieken bedacht en trucjes uitgevonden om een zo leuk mogelijk spel te spelen. Kleine en grote diva’s met korte tennisrokjes en paardenstaart sloegen keiharde ballen over het net.Zelfs ik zonder enige tenniservaring en voor het eerst op de baan kon al best goed serveren en een balletje slaan. De vraag blijft echter of dit met mijn verborgen talent had te maken of dat het kwam door mijn magische geleende tennisracket. In ieder geval was het super leuk om te doen.
En wat een slimme indeling, de eerste set al meteen tegen een echte pro.
Juist daar heb ik zoveel aan gehad. Ik kreeg meteen de juiste aanwijzingen.
Iedereen was lekker bezig en dit noem ik nu pas echt Quality time met je kids.En dat alles met de beste stuurlui uiteraard aan wal, lekker op het terras met een koud drankje. Ze verzorgden de analyses en we werden bestookt met de nodige tips.
Met een kleine versnapering en een heus deelnemers diploma werd deze middag succesvol afgesloten.Na afloop was er een heerlijke lunch er werd flink gesmuld, de hagelslag was favoriet niet alleen op het brood maar ook als decoratieve tafelversiering.
De jongens hoorde ik zeggen … gingen nog even een visje vangen en smeerde vervolgens heerlijk gerookte zalmsalade op de boterham. Smullen maar.
Als toetje was er voor de kids een heuse echte grabbelton met in het roze en in het zwart gecodeerde kadootjes. En wat waren ze blij met hun prijsjes.Met dank aan de toernooicommissie voor deze mooie sportieve zondagmorgen.Verslag Ouder Kind toernooi 9 juni 2013
Geschreven door Marleen Bus.

Tennisclinics

Ook dit jaar heeft TV Oosterplas in samenwerking met onze tennisschool TSTK een tennisclinic georganiseerd voor de scholen uit ‘s-Hertogenbosch. De leerlingen hadden tijdens de gymlessen op school al veel geoefend en ze mochten het nu bij ons op de tennisclub laten zien.Dit jaar hebben naast de bekende scholen van vorig jaar (Het Rondeel, AQUAmarijn, Oberon, Kameleon en de Driestroom) ook twee nieuwe scholen mee gedaan, het Jeroen Bosch en de Vlieger.
De tennisclinics vonden plaats in week 12 en duurden 1 uur per groep. Op de donderdag waren er grote groepen, bij de tweede groep stonden maar liefst 80 leerlingen op de banen! Een drukte van jewelste. Hier hadden de vrijwilligers dan ook hun handen vol aan, maar ze hebben het super gedaan.Vorig jaar was het weer heerlijk, dit jaar hadden we op de dinsdag iets minder geluk, maar het mocht de pret niet drukken. De kinderen hebben ook geen moment geklaagd. Gelukkig was het weer op de donderdag al iets beter.De leerlingen begonnen met een warming-up. Na de warming-up mochten ze een tennisracket en een tennisbal pakken. Vervolgens werden de leerlingen in groepen verdeeld en kreeg elke groep één tennisbegeleider mee. Al snel begonnen ze met het oefenen van de forehand. En er zaten wat talentjes bij hoor. De leerlingen hadden tijdens de gymlessen op school al veel geoefend en ze mochten het nu bij de tennisvereniging laten zien.

De leerlingen hebben super leuke dagen gehad! We willen de vrijwilligers dan ook bedanken voor hun inzet. En tot volgend jaar!!

Piet Adams, sportmedewerker van gemeente ‘s-Hertogenbosch

Foto’s van de jeugd zijn hier terug te zien.

Vriendjes en vriendinnetjestoernooi


Tennis is de sport die jij speelt en die jij erg leuk vindt. Maar hoe leuk is het als jouw vrienden of vriendinnen dit ook een keer komen proberen?! Daarom organiseren wij het vriendjes en vriendinnetjes toernooi. Op vrijdag 22 maart van 16.00 – 18.00 wordt het vriendjes en vriendinnetjes toernooi georganiseert op onze tennis club.
Hoe werkt het?Jij en jouw vriend of vriendin schrijven zich in voor dit toernooi. Omdat jij al tennist en jouw vriend of vriendin misschien nog niet, spelen jullie het eerste half uurtje apart. Jij speelt leuke wedstrijdjes, jouw vriendje of vriendinnetje krijgt een korte tennisles om de slagen snel te leren. Daarna spelen jullie samen wedstrijdjes tegen andere vriendjes en vriendinnetjes van de zelfde leeftijd. Hoe leuk is dat?!!!!

De leuke dag wordt afgesloten met een lekker glas limonade en een lekkere verrassing.

Zien wij jullie op vrijdag 22 maart op de tennisclub?! Vul je gegevens in op onderstaand formulier en druk daarna op verzenden.

Naam deelnemer

Speelsterkte deelnemer

Telefoonnummer

Introducee

Speelsterkte introducee

Lid van TV Oosterplas?

Nog meer introducee of vragen? Vermeld deze hieronder:

Inschrijven kan tot 15 maart, kom jij ook? Als je nog vragen hebt kun je altijd mailen naar jeugd@tvoosterplas.nl

Wietske Dijkstra

Record aantal scholen bij tennisclinics

Het recordaantal van zeven scholen doet dit jaar mee aan de clinics op TV Oosterplas. Op dinsdagmorgen 19 maart en donderdagmorgen 21 maart komen naar onze tennisbanen de groepen vier van de basisscholen Jeroen Bosch, De Vlieger, Kameleon (Graafseweg), Rondeel (Brede Bossche School aan de Aa), Aquamarijn, Driestroom en Oberon. De kinderen krijgen, tijdens schooltijd, een uur tennisles op onze banen. Twee trainers van Tennisschool Tom Kreemers verzorgen de clinics, samen met vrijwilligers van onze vereniging.Iedereen die wil komen kijken is natuurlijk van harte welkom.De jeugdcommissie
Verslag Bibbertoernooi 2013

Het was min vier graden en het ijs in de emmer naast de zandbak was vier centimeter dik. Genoeg redenen om te bibberen tijdens het Bibbertoernooi op zondagmorgen 13 januari 2013. Maar bijna niemand deed het.
Onder de strakblauwe lucht en in de stralende zon lieten de 25 deelnemers, verdeeld over alle zes banen, de ballen stuiteren.
Mooie wedstrijden werden gespeeld. Nienke L., Lotte, Lente, Maud en Josefien werden daarbij soms even geholpen door hun ouders. Paolo en Doortje hadden hun ouders daar natuurlijk niet bij nodig, maar konden ook niet voorkomen dat hun vrienden Ella en Sam het in de laatste wedstrijd knap lastig hadden tegen broer en zus van de Meerendonk (Nienke en Jelmer), van wie vriend Mitch zich ook van zijn beste kant liet zien door meer games te halen dan Floor.Simon, Siebe, Merijn, Hannah, Juan en Tara toonden dat ze, door al die competitiewedstrijden die ze gespeeld hebben, hele mooie rally’s kunnen spelen. Ook Jesse, sinds vorig jaar pas lid, sloeg de ballen met gemak over het net en ook de vrienden Yaron, Emiel en George stonden, zonder tenniservaring, de ballen goed raken. De zusjes Kaat en Robin bleken buitencategorie; zij speelden alsof ze al jaren lid zijn.

Mark de barman liet alles in het clubhuis op rolletjes lopen. Alleen de haperende frituurpan leek een smetje op deze schitterende dag te werpen, maar vader Walter stak daar een stokje voor. Met dat kleine stukje hout in het mechaniek werd de olie alsnog heet en even later de frikadellen warm. De wachttijd zorgde voor een langere laatste speelronde en – voor sommige kinderen – aansluitend ballen werpen in de clownsmond, net als eerder op de ochtend alle kinderen al hadden gedaan (zie foto).

Bij wijze van medailles waren er na afloop enorme lolly’s en tevreden gezichten, waaronder die van de organisatoren Saskia, Janien en Wietske – die vooraf nog hulp hadden gehad van Bram. Glimlachend lieten ze zich de aanraking met rondzwaaiende kleverige lolly’s, onvermijdelijk in dat volle clubhuis met 25 kinderen, welgevallen.

Wietske Dijkstra

Ouder Kind toernooi
De ochtend begon lekker met een zonnetje en iedereen was om 10:00 aanwezig op onze club. Allemaal wat drinken en tennissen maar. Om 10:15 begonnen de eerste wedstrijden. Er waren 2 poules poule A en poule B. In poule A zaten de kinderen en ouders vanaf 10 jaar (die speelden op groot veld) en in poule B zaten de kinderen tot 10 jaar en ouders (die speelden op mini veld).De eerste wedstrijden waren gewonnen door Tara en Rogier en Iris en Patricia allebei in poule B. In poule A wonnen Jelmer en Leon en Laura en Richard. Even een korte pauze, wat drinken en weer verder tennissen.Om 10:45 begonnen we weer met tennissen. Deze keer wonnen in poule B Iris en Patricia en Tara en Rogier weer. In poule A wonnen Anne en Mark en Laura en Richard.
Daarna weer wat drinken. Om 11:15 begonnen we weer. Heel veel mooie rally’s en uiteindelijk kwamen deze winnaars eruit. Poule B een gelijk spel tussen Iris en Patricia en Tara en Rogier 5-5 maar de winnaars waren Simon en Wietske. In poule A waren de winnaars Anne en Mark en Jelmer en Leon.De wedstrijden waren voorbij dus nu kwamen de finales en de 3e en 4e plek. Na kijken in poule B spelen Tara en Rogier tegen Iris en Patricia de finale. Voor de 3e en 4e plaats Hannah en Janien tegen Simon en Saskia. Uiteindelijk zijn de uitslagen in poule B alsvolgt:
1e Iris en Patricia
2e Tara en Rogier
3e Simon en Saskia
4e Hannah en JanienIn poule A was de finale, na rekenen met games, Laura en Richard tegen Jelmer en Leon. De 3e en 4e plaats speelden Nienke en Arie tegen Anne en Mark. Uiteindelijk zijn de uitslagen in poule A alsvolgt:
1e Laura en Richard
2e Jelmer en Leon
3e Anne en Mark
4e Nienke en ArieDaarna volgde de prijsuitreiking. De eerste plaats kregen een rekenmachine en een tas met ballen
De tweede derde en vierde plaats kregen een rekenmachine.Het was een hele leuke dag en daarom wil ik Wietske en Saskia bedanken. Graag tot volgend jaar!Anne
Tennisclinic scholen
Deel II: Ook dit jaar hebben er weer 5 scholen mee gedaan met de tennisclinic van TV Oosterplas. Het Rondeel, AQUAmarijn, Oberon, Kameleon en de Driesprong. De tennisclinics hebben plaats gevonden in week 11 en duurde 1 uur per groep. Zowel op de dinsdag en donderdag was het prachtig weer, ideaal tennisweer want het was ook nog windstil.De leerlingen begonnen met een warming-up. Veel leerlingen merkten dat ze niet de juiste schoenen aanhadden. Dit is dan ook een aandachtspuntje voor volgend jaar. Na de warming-up mochten ze een tennisracket en een tennisbal pakken. Ze begonnen met oefening op de plek. Die oefeningen leken simpel maar je zag dat de
leerlingen hier toch veel moeite mee hadden.
Daarna werden de leerlingen in groepen verdeeld en kreeg elke groep 1 tennisbegeleider mee. Al snel begonnen ze met het oefenen van de forehand. Je zag dat veel leerlingen te wild sloegen en dat de meeste ballen niet aankwamen. Na een paar aanwijzingen zag je dat de meeste ballen op de juiste plek neer kwamen. Een paar oefeningen later was het alweer tijd voor een slotspel.De leerlingen hebben een super leuke ochtend gehad! We willen de vrijwilligers dan ook bedanken voor hun inzet. En tot volgend jaar!!

Deel I: Op dinsdag 13 en donderdag 15 maart jl. is op ons tennispark een tennisclinic gehouden voor scholen uit de omgeving. Op beide dagen kwamen vanaf 09.00uur de diverse groepen 4/5 en 5/6 aan de beurt. De volgende scholen hebben deelgenomen: Oberon, Driestroom, Aquamarijn, Rondeel en Kameleon.
De Clinic werd verzorgd door Tennis School Tom Kremers en wel door de heren Bram Kaffener en Wim van de Lagemaat. Eerst werden de leerlingen door de tennisleraren getrakteerd op een warming-up, dit wilde zeggen even lekker rondrennen, dribbelen, hinkelen enzovoort.
Na de warming-up werden verschillende baloefeningen gedaan met het racket voor het krijgen van het juiste balgevoel. Ten slotte werden de leerlingen verdeeld in vier groepen om per beurt deel te nemen aan een aantal spel-onderdelen met een tennisracket.Vanuit onze vereniging werden de kinderen op dinsdag mede begeleid door Salvatore Cau, Gerard Corret, Toni Spadaro en Gerard van der Vliet en op donderdag werd Gerard Corret vervangen door Pieter Lensen. Na afloop van de clinic werden de kinderen getrakteerd op limonade en een mandarijn waarna weer de wandeling naar school volgde.Met het mooie weer (zon en 16 graden) was het een geslaagd evenement, waarbij de kinderen toch weer even sportief bezig waren en kennis hebben gemaakt met tennissen.
Misschien levert dit op termijn toch weer een paar jeugdleden op.Als laatste dank aan Wietske Dijkstra en Annie Wijdemans voor de organisatie.Gerard van der Vliet.

Tennis Vereniging De Oosterplas