Als de rook om je hoofd is verdwenen… (Boudewijn de Groot)

10 oktober 2019


Gisteravond vloog de fik in een transformator huis bij onze hockey buurtjes. BAM, alle stroom weg. Gelukkig werkte het noodplan van de Hockey club en zijn alle jeugdleden die stonden te trainen netjes geëvacueerd.

De hulpdiensten rukte massaal uit, om de brand in een kast van 250 cm bij 125 cm te blussen. Rookwolken met giftige dampen stegen op vanaf de brandhaard. De brandweer en politie was met meerdere wagens aanwezig, trauma helikopters cirkelden als aasgieren boven de velden van de hockeyclub, de snelweg A2 was in beide richten gestremd en de bewoners van de A-wijk werd verzocht om ramen en deuren te sluiten en kinderen en huisdieren aangelijnd binnen te houden. De Oosterplas en omgeving was totaal ontwricht.

Media blijft in zo’n geval toch wel heel bijzonder. Ik las namelijk vanmorgen in het nieuws, ik citeer: “De Hockeyclub zit zonder stroom, evenals het dierenpension in de buurt. De tennisclub heeft wel gewoon stroom”.

Gisteravond zo rond 19.30 viel bij ons op de club toch echt de stroom uit; toegangswegen waren onverlicht, de verkeerslichten langs de Zuid-Willemsvaart weigerden dienst, onze parkeerplaats was aarde donker, in het clubhuis brandde alleen de kaarsen en de noodverlichtingsarmaturen nog, 32 spelers op de banen zagen geen hand voor ogen, 16 coaches waren de draad kwijt, het massaal toegestroomde publiek staarde duister voor zich uit, de toernooicommissie zag hun digitale bestand in rook op gaan, de tap stond stil en alles en iedereen keek vreemd om zich heen.

Even werd er door de spelers gedacht dat het een gearrangeerde actie van de dubbeltoernooi commissie was en dat er vanuit de lucht een verlichte parachutist of zoiets zou landen op centre court. Een enkeling dacht dat de commissie misschien hun voorwerkshow voor na de finales al wilde testen.

Alles bij elkaar duurde het zeker 15 minuten voordat het licht in het clubhuis aan sprong en toch nog zeker 15 minuten daarbij opgeteld (=30 minuten) voordat de wedstrijden hervat konden worden.

Onze Van Spaendonck Open Dubbel Toernooi commissie leden leidde ons allen prachtig door de stroomstoring heen, het was zelfs even heel cosy met alle aanwezigen in ons clubhuis waar alleen het kaarslicht nog brandde. Je had erbij moeten zijn, op deze historisch avond.

Inderdaad, …de tennisclub heeft gewoon stroom! Moest wederom aan een Nederlands nummer denken, dit maal van Kadanz, “In het donker zien ze je niet”.  

 

Groet van de Razende Reporter

(Zijn echte naam is bekend bij de redactie)    

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

073 613 8120 (paviljoen)

Address

Oosterplasweg 31
5215 HT ‘s-Hertogenbosch