Baanreserveringen tijdens sluiting clubhuis

15 oktober 2020


REGELS OVER AFHANGEN/RESERVEREN BANEN VOOR DE PERIODE MET GESLOTEN CLUBHUIS

Nu onze nieuwe LED verlichting actief is, en er tevens gebleken is dat er zich de afgelopen periode weinig tot geen verstoringen meer hebben voorgedaan zullen vanaf vandaag de volgende afhang/reserverings regels van toepassing zijn voor iedereen.

 • Wil je komen tennissen, online reserveren van een baan via de bekende portals (TVO Website of de KNLTBapp) is verplicht.
 • De inschakeling van de LED verlichting is volledig gekoppeld aan het electronische afhangbord/app. Maak je geen reservering (wat dus niet is toegestaan) en je komt toch tennissen in de uren waarbij verlichting gewenst is kun je niet meer handmatig de verlichting inschakelen.
 • Vanaf morgen is ook de kast waarin de schakelknoppen zitten voor de handmatige inschakeling van de LED verlichting afgesloten. Bij een geopend Clubhuis heeft alleen de bardienst medewerker toegang tot de handmatige inschakeling in de kast. Deze schakelknoppen zijn alleen te bedienen in geval van nood, dus als bijvoorbeeld het electronische afhangsysteem niet werkt.
 • Naast de handmatige inschakeling, heeft de bardienst medewerker (bij een weer geopend Clubhuis) de mogelijkheid om via aan Tablet de verlichting te bedienen (dit is bijvoorbeeld noodzakelijk bij baan huur). Deze Tablet is al geinstalleerd en hangt naast de muziekinstallatie in het Clubhuis aan de muur. Hiervoor zal een gebruikers instructie worden geschreven.
 • In de pre-LED periode, werden de lampen ingeschakeld door de eerste gebruiker/reserveerder van de betreffende baan. Deze lampen bleven dan de hele avond branden, totdat de laatste tennisser en/of bardienst medewerker vertrok vanaf het park. In veel gevallen bleven dus de lampen onnodig branden op banen waarop niet werd gespeeld. 
 • In het nu nieuwe LED tijdperk is de baanverlichting volledig gekoppeld aan de electronische baanreservering. Heb je bijvoorbeeld een baan afgehangen om 19.00 uur dan zal de LED verlichting automatisch inschakelen 10 min voor aanvang van je gereserveerde tijd, en ook weer automatisch uitgaan na afloop van je uur speeltijd. In het verleden was het dus mogelijk dat je door kon blijven spelen als er niemand na je had afgehangen. Dat kan dus niet meer met de nieuwe LED verlichting.
 • Heb je electronisch een baan gerserveerd zullen een paar minuten voor afloop van je uur spelen de betreffende lampen van je gereserveerde baan even licht knipperen, om aan te geven dat je tijd bijna voorbij is. De lampen gaan NIET automatisch uit als er zich na jouw reservering een ander koppel een aansluitende baan reservering heeft gemaakt.
 • Dus: van 19.00 uur tot 20.00 uur heb jij electronisch gererveerd, LED verlichting gaat automatisch aan om 18.50 uur, knippert eventjes rond 19.55 uur, en zal dan in "looptstand/dim" gaan om 20.00 uur, tenzij er om 20.00 uur een ander koppel heeft gereserveerd, dan zullen de LED lampen gewoon blijven branden totdat de volgende reservering is afgelopen.
 • We hebben het nu mogelijk gemaakt in het electronisch afhangsysteem dat je via de KNLTBapp je baan reservering kunt verlengen als er niemand na je reservering heeft afgehangen. Wel rekening houdend met de "vrije" speeltijd van 60 minuten.
 • Dus: wederom je hebt baan gereserveerd vanaf 19.00 uur, LED knippert even rond 19.55 uur dat tijd er bijna opzit, je kijkt op je KNLTBapp en ziet dat er voor de periode 20.00 tot 21.00 uur geen andere opvolgende reservering is gemaakt. Je hebt dan per direct de mogelijkheid om de gereserveerde baan via de KNLTBapp te verlengen tot 21.00 uur. De LED verlichting zal dan mogelijk wel even uitgaan, maar nadat de reservering in het systeem is verwerkt ook weer direct aanspringen.
 • Deze reserverings verlenging is NIET mogelijk als er iemand de baan gereserveerd heeft vanaf bijvoorbeeld 20.15 uur of 20.30 uur. De huidige reserveringsblokken zijn allemaal op 1 uur gesteld. Mocht echter blijken dat er een andere baan te reserveren is dan kun jij uiteraard wel een andere baan on-line reserveren via de KNLTBapp. Deze reserverings verlengingen kunnen maximaal 1 x per avond plaatsvinden. 
 • Nu zullen jullie natuurlijk denken, oh maar dan reserveer ik toch alvast on-line 2 baanblokken achter elkaar!! En ja dat kan, echter is NIET toegestaan. Zien wij als beheerders dat hier toch misbruik van wordt gemaakt zullen wij de extra on-line reservering per direct verwijderen uit het systeem en de betreffende speler(s) hierop aanspreken. Zien we dat hier veelvuldig misbruikt van wordt gemaakt dan hebben we de mogelijkheid om andere maatregelen te nemen (bijvoorbeeld een speler beperkingen opleggen in het maximaal aantallen baan reserveringen per week).
 • Wij gaan er echter vanuit dat gedurende de periode van een gesloten Clubhuis we dergelijke maatregelen niet hoeven te nemen en dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt in de baan reserveringen.
 • Dus maak je eerste baanreservering on-line, en verleng je reservering - als de drukte en baanbeschikbaarheid dit toelaat - na (bijna) afloop van je initiele reservering via de KNLTBapp.

Nog enkele aanvullende opmerkingen:

 • Inschakeling van de LED verlichting is gebaseerd op de zonsondergang/invallen van de schemering, dus het zou kunnen dat als je om 18.00 uur gaat tenissen halverwege je reservering de LED verlichting aanspringt omdat de inschakeling van de LED verlichting hierop gebaseerd is. 
 • Zodra we het Clubhuis weer open kunnen stellen, zullen we de on-line reserveringen blijven toestaan (voor alle of een beperkt aantal banen), met dienverstande dat je dan je aanwezigheid op het park wel moet bevestigen met het doorhalen van je tennispas in de kaartlezer van het afhangbord.Verlenging van de baan reservering zal dan ook niet meer electronisch kunnen via de KNLTBapp maar alleen nog via het afhangbord.
 • Omdat de reserveringsblokken nu per 1 uur zijn ingesteld komt de reserverinsapp in eerste instantie met alleen hele uren voor de reserveringstijd, echter in de app kun je ook per 15 minuen interval een baan reserveren. Verzoek aan iedereen probeer zo veel mogelijk aansluitende baan reserveringen te maken, dit voorkomt dat er banen bijvoorveeld 15,30 of 45 minuten volledig stil liggen. 
 • De bardienst medewerker heeft bij een openstelling van het Clubhuis ook de mogelijkheid om de verlichting van de baan eerder in te schakelen als dit qua weer noodzakelijk is. 
 • Heb je nu electronisch een baanreservering gemaakt, en je kunt wegens onvoorziene omstandigheden toch niet komen tennissen, annuleer dan je reservering, anders blijven de LED lampen onnodig branden, en kan de baan niet door andere leden worden afgehangen.

 

Met sportieve groeten Technische Commissie TV Oosterplas

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

073 613 8120 (paviljoen, na 19.00 bereikbaar)

Address

Oosterplasweg 31
5215 HT ‘s-Hertogenbosch