CORONA Update per 1 juli

28 juni 2020

CORONA UPDATE:

VERSOEPELINGEN PER 1 JULI VOOR CLUBHUIS TV OOSTERPLAS EN WEDSTRIJDEN

Het kabinet heeft woensdag tijdens een persconferentie de voorgenomen versoepelingen per 1 juli bevestigd. Dat betekent dat nu ook ons clubhuis per 1 juli weer meer open kan. De ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus laten ook verdere verruiming van de maatregelen toe. Daarom worden per 1 juli ook de mogelijkheden voor het houden van bijeenkomsten verruimd, zowel binnen als buiten. Dat is goed nieuws, want het betekent dat evenementen, competities en toernooien weer mogelijk zijn en toeschouwers weer welkom zijn. Tennis voor iedereen dus, op en rond de baan. En met de opening van ons clubhuis en terras brengen we de gezelligheid weer terug op het park.

Uiteraard blijft altijd de 1.5 meter regel van toepassing en is het belangrijk dat iedereen zich aan de hygiënemaatregelen van het RIVM houdt. Als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, dan houden we het virus onder controle.

Wat betekent dit voor het spelen van tennis, voor wedstrijden en evenementen op TV Oosterplas vanaf 1 juli?  

Algemeen

· Per 1 juli geldt voor alle leeftijdsgroepen dat zij normaal spelcontact mogen hebben op de baan. Tijdens trainingen en in het spel bij wedstrijden hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden. Dus in een rally bij een dubbel geldt de 1.5 meter afstand niet, maar een high five en handen schudden doen we nog even niet. Een toezichthouder voor jeugd is niet meer nodig.

· Bij trainingen is er geen maximum aantal spelers per baan meer. De leraar houdt altijd 1.5 meter afstand tot de leerlingen.

· De Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van TV Oosterplas gaan weer open per 1 juli.

· Voorafgaand en na afloop van het tennissen dienen spelers van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder ook in de kleedkamers, ons clubhuis en op ons terras.

· Er geldt geen verplichte reservering of triage (vragen naar gezondheidsklachten) in het clubhuis als er minder dan 100 personen worden toegelaten.

In alle gevallen dienen nog steeds de de hygiëneregels van het RIVM gevolgd te worden:

  •         Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  •         Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
  •         Vermijd drukte.
  •         Was vaak je handen.

 

Wedstrijden en toernooien

· Per 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en evenementen weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Hierbij mag publiek aanwezig zijn. Dit is dus goed nieuws voor onze Clubkampioenschappen en het Dubbel toernooi later in dit jaar. We zijn nu de mogelijkheden aan het onderzoeken of het Barzza Open Oosterplas nog kan plaatsvinden, stond gepland voor de periode 11 juli t/m 18 juli. Meer informatie hierover volgt zo snel mogelijk.

· Daarbij geldt dat alle toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. Buiten mogen maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn (exclusief spelers/trainers op de baan). Binnen geldt een maximum aantal van 100 personen. Dit is exclusief spelers/trainers op de baan, kaderleden, officials, vrijwilligers en medewerkers.

· Wanneer bij evenementen reservering, gezondheidscheck en vaste zitplaatsen zijn toe te passen, dan is er geen maximale groepsgrootte. Toeschouwers dienen 1,5 meter afstand van elkaar te houden.  

Advies bestuur TV Oosterplas

De afgelopen maanden hebben we gezien hoe goed wij als vereniging het opstarten van tennis hebben opgepakt. Iedereen neemt zijn verantwoordelijkheid in de strijd tegen het coronavirus. Samen maken we tennis op een verantwoorde en veilige manier voor iedereen mogelijk. We houden afstand en geven ruimte. Het blijft belangrijk om de drukte op ons park, op de banen, op het terras en in het clubhuis te controleren en beheersbaar te houden, zodat de 1.5 meter gewaarborgd kan worden. We continueren dan voorlopig ook het online baan reserveren via de website en ClubApp. Mogelijk dat we wel vanaf 1 juli of medio juli de verplichting om de on-line reservering te bevestigen op het Afhangbord in ons clubhuis gaan invoeren.

Met betrekking tot de verdere openstelling van ons clubhuis, kleedruimtes en terras zullen we op korte termijn, maar zeker voor 1 juli met uitgebreidere informatie komen om te zorgen dat deze verdere openstelling ook in goede harmonie gaat verlopen.

Dankzij deze verdere openstelling zijn we ook weer een datum voor de Algehele Ledenvergadering aan het plannen. Ook hierover zullen we jullie op korte termijn informeren.

Namens TV Oosterplas is Michel van der Elst “aangesteld” als corona-aanspreekpunt voor de leden van onze vereniging alsmede voor de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Voor vragen kun je dus bij hem terecht.

Het bestuur wenst jullie via deze manier ook een goede en sportieve “corona-zomer” en voor diegene die op vakantie gaan alvast een fijne vakantie toegewenst.

Laten we er met z’n allen voor zorgen, zowel op als langs de baan maar zeker ook buiten ons fantastische park dat we de nu geldende regels in acht blijven nemen – hoe lastig en vervelend dit soms ook is – zodat we mogelijk weer sneller naar het “normale” leven kunnen overschakelen.

We hebben het allemaal zelf in de hand.  

Met sportieve groeten,

Het bestuur van TV Oosterplas

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

073 613 8120 (paviljoen)

Address

Oosterplasweg 31
5215 HT ‘s-Hertogenbosch