KNLTB Voorjaarscompetitie 2020 uitgesteld tot begin juni

30 maart 2021


 KNLTB Voorjaarscompetitie verder uitgesteld naar begin juni (week 22)

Het kabinet heeft vorige week aangekondigd dat de huidige coronamaatregelen worden verlengd tot tenminste 20 april. Tennis buiten is mogelijk, maar georganiseerde wedstrijden zoals competitie tussen teams van verschillende verenigingen en toernooien zijn voorlopig nog niet toegestaan.

De verlenging van de lockdown en de onzekerheid over de situatie in mei betekent dat de start van de Voorjaarscompetitie 2021 begin mei niet haalbaar is. De KNLTB heeft daarom besloten om de competitie verder uit te stellen tot begin juni (week 22); een volledige competitie is dan niet mogelijk maar een competitie met minder speeldagen kan dan nog wel worden georganiseerd.

Iedereen is blij dat we nog steeds buiten kunnen tennissen en  sinds half maart ook weer met z’n vieren. Toch kijken we allemaal uit naar de competitie, de wedstrijden, het teamgevoel en de gezelligheid. De KNLTB doet er daarom alles aan om veilig en verantwoord binnen de geldende coronamaatregelen een competitievorm, ook al is het met minder speeldagen, te organiseren. Er wordt dan niet om promotie/degradatie gespeeld.

Op 13 april staat een nieuwe persconferentie van het kabinet gepland. Daarna bekijkt de KNLTB de situatie, verwachtingen en mogelijkheden opnieuw. Begin mei zullen ze dan communiceren over de mogelijke start van de competitie in week 22 en de speeldagen. Welke data het precies betreft, is nog onzeker. De KNLTB realiseert zich dat hierdoor een overlap met een aantal toernooien zal plaatsvinden. Zij zullen samen met de toernooiorganisaties naar een passende oplossing kijken. Mocht een start begin juni toch nog niet mogelijk zijn, dan zal de Voorjaarscompetitie niet plaatsvinden en zet de KNLTB in op een KNLTB Competitie in het najaar.  

Voorlopige uitgangspunten KNLTB Voorjaarscompetitie:

  • De Voorjaarscompetitie start indien mogelijk in week 22 met bijvoorbeeld 3, 4 of 5 speeldagen; er wordt niet om promotie/degradatie gespeeld. Alle rechten blijven behouden voor de Voorjaarscompetitie 2022.
  • Als teams niet willen/kunnen deelnemen aan deze competitie in juni, dan kunnen wij als vereniging deze teams nog kosteloos terugtrekken. Het verzoek is wel om dit zo snel mogelijk (uiterlijk 11 april) door te geven, zodat hier met het indelen nog rekening mee gehouden kan worden  

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

073 613 8120 (paviljoen, na 19.00 bereikbaar)

Address

Oosterplasweg 31
5215 HT ‘s-Hertogenbosch