Last Christmas

26 september 2023


Begin september liep ik door een hele grote bloemen en planten zaak in Rosmalen en dacht ik dat ik ze zag vliegen. Nu is dat voor degene die mij een beetje kennen niet zo heul vreemd, maar toch. Ik zag ze echt vliegen! Wel met een lege arrenslee. Een zogenaamd trainingsrondje van de rendieren. ( scroll door de foto’s in de bijlage) Ik schrok ervan en bedacht me ineens hoe snel de tijd voorbij gaat. Driekwart van 2023 zit er al weer op. Bij de plantenzaak werken ze in seizoenen, het opbouwen kost tijd. Ze maken er ook een hele show van, dus is begin september ook weer niet zo gek. Toch was ik blij dat Sante er zelf nog ff niet was. Last Christmas, het lijkt nog zo kort geleden….  

Afgelopen maart werd team Dreamland, onder de stuwende kracht van Tommy, voor de 2e x op rij kampioen van de Davis Cup. Van de 6 teams waren zij de beste. Het was een mooie en spannende speeldag die afgesloten werd met een barbecue en muzikaal optreden van Carine en Eric, de “halve” Easterleakers band. (Ps. Je moet voor de grap eens bij afbeeldingen kijken als je Easterleakers googelt.) De troostprijs was voor Graceland die ondanks alle inspanningen als laatste waren geëindigd. Miste ze toch de oprichter en helaas al even geblesseerde oud captain, mister Ralph Posset. De Toverdosis van Toverland was tot werking gekomen, zij eindigde voorlaatste. Jammer dat zij na deze opmars als team gestopt zijn. Je vind alles terug in de foto compilaties van Chantal.  

Op 5 november start de editie 2023-2024 van de Davis Cup. De inschrijving is inmiddels gesloten. We hebben dit jaar 4 teams in competitie. Anders dan eerdere edities krijgt nu net als in het voetbal elk team de tegenstander 2 x voor hun kiezen. “Uit” en “Thuis” zodat geen enkel team kan mopperen over HET “thuis” voordeel. Extra voordeel, kans op revanche in hetzelfde seizoen! Alle leden die op de invallijst staan zijn ook deze editie weer bereid waar nodig is in te vallen. Daar zijn wij als commissie maar wat blij mee. Phantexico heeft een sabbatical en ook Trammeland richt haar pijlen op de editie van 2024-2025.  

De teams die mee doen zijn; Michellandia, Dreamland, Krakhozia en Graceland. Corine heeft het captains stokje over genomen van Michel. Ter ere aan Michel heeft team Plopsaland de naam veranderd in Michellandia. Heel mooi!    

De teamsamenstellingen voor editie 2023-2024 bestaande uit teamleden die daadwerkelijk gaan spelen:  

Michellandia: Corinne Helmink (captain), Emmy van Nistelrooy, Tom Overgaauw, Mike Schoonderbeek en Danique Speklé.

Dreamland:  Tommy Heesakkers (captain), Paolo Cau, Marjolijn de Zwaan, Martine Schel, Esther Pullen, Kylan Schraven, Femke Hamilton, Marilyn van der Loo en Meghan Detrick. 

Krakhozia: Romke de Boer (captain), Carine Muijtjens, Femke Obbeman, Wim van der Zeeuw, Emmy Pahmer, Eelco Stijlaart en Vincent van Leeuwen  

Graceland: Carolien Mentink (captain), Nancy Pepping, Joost van Dommelen, Thijs Peters, Hans Struik Esther Schuurmans, Aalt Kamphorst en Anne de Bruijn  

Dit bericht verschijnt naast de clubapp ook in de FB pagina van onze club. Tot snel ziens op de club, namens de gehele Davis Cup Commissie, Vivian, Chantal en Carine, sportieve groet, en geniet van de foto's, Hans. 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

073 613 8120 (paviljoen, na 19.00 bereikbaar)

Adres

Oosterplasweg 31
5215 HT ‘s-Hertogenbosch

KVK-nummer

40216953