Update CORONA - TV Oosterplas

14 oktober 2020


CORONA UPDATE: COMPETITIES STOPGEZET, VRIJ SPELEN EN TRAINING BLIJFT MOGELIJK

Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. De horeca moet sluiten, de maximale groepsgrootte wordt teruggebracht en amateursportwedstrijden zijn verboden. Dat maakte minister-president Rutte gisterenvanavond bekend. Het zijn harde maatregelen, maar noodzakelijk in de bestrijding van het coronavirus. De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober en gelden voorlopig voor de komende 4 weken. Over 2 weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Het doel van alle maatregelen is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen. Het kabinet roept mensen dan ook op contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven.

Wat betekent dit voor tennis?

We respecteren het besluit van de overheid om sportwedstrijden niet meer toe te staan. Onze gezondheid staat voorop en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen.

Om het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen te verminderen is het volgende van toepassing:

  • De KNLTB heeft besloten de KNLTB Competitie 2020 per direct te beëindigen, zowel voor de jeugd als de senioren
  • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen op de eigen vereniging, zowel buiten als binnen in de hal.
  • De maximale groepsgrootte is 4 personen.
  • Tennis is in principe geen contactsport, de 1.5 meter afstand is goed te handhaven, zowel in enkel als in dubbelspel. De KNLTB gaat vandaag de uitspraak van premier Rutte m.b.t. ‘niet dubbelen’  toetsen.
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
  • Publiek is niet toegestaan.

De KNLTB gaat in overleg met NOC*NSF de exacte betekenis en consequenties van de maatregelen beoordelen en kijken wat dit verder betekent voor de tennissport. De KNLTB verwacht hier woensdag meer duidelijkheid over te kunnen geven.

Daarna kunnen wij als TV Oosterplas ook antwoorden geven op de vragen: Gaat de Toss-avond nog door, kunnen we nog wel Laddercompetitie spelen, wat gaat er met de tennislessen gebeuren, gaat de DavisCup competitie nog door, de KNLTB Winteroutdoor start over 4 weken en nu......

En zo zullen er nog veel andere vragen  zijn, waarop we jullie vandaag of morgen hopenlijk antwoord kunnen geven.

Het gaat een lange herfst en winterperiode worden, we zullen er met z'n allen het beste van moeten maken.

Namens het bestuur

Michel van der Elst - Technische Commissie TV Oosterplas

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

073 613 8120 (paviljoen, na 19.00 bereikbaar)

Address

Oosterplasweg 31
5215 HT ‘s-Hertogenbosch