UPDATE LED VERLICHTING

01 oktober 2020


UPDATE LED VERLICHTING TV OOSTERPLAS    

Het grootste gedeelte van onze leden zal het mogelijk al hebben gehoord, gezien of gemerkt hebben. De oude kwikgas lampen zijn vervangen door ultra moderne LED verlichting.

We hebben hiermee als verening een grote stap gezet in een bijdrage aan het milieu alsmede het gaan realiseren van een forse verlaging in onze stroomkosten. We zullen hier de komende jaren veel plezier aan gaan beleven.

We zijn nu met de leverancier/installateur van de LED verlichting de laatste hand aan het leggen in het optimaal kunnen en laten gebruiken van deze verlichting. Er kunnen zich de komende periode dus nog kleine probleempjes voordoen, echter wij zullen er, samen met de leverancier/installateur, alles aan doen om dit tot een minium te beperken.

In het kort de voordelen van onze LED verlichting:

  • Sterk verlaagd energieverbruik (50 tot 70% minder)
  • Lampen zijn direct op volle lichtsterkte Zodra de schakelaar omgaat, gaat het licht direct aan, ledverlichting heeft namelijk helemaal geen opwarmtijd
  • De verlichting kan dus uit tussen de wedstrijden of trainingen door.
  • Wit, helder en gelijkmatige verlichting

Wat gaat er nu veranderen voor jullie:

· De grote grijze schakelkast zoals die bij jullie bekend was, waarbij je de oude verlichting kon aanzetten (en soms weer vergeten uit te zetten) is inmiddels verwijderd.

· De aan-uit schakeling van de LED verlichting vond tot recentelijk nog handmatig plaats via de schakelaars in de kast bij de heren kleedkamer/toilet. Deze kast gaat binnenkort op slot en zal alleen nog te gebruiken zijn in noodgevallen (bijv: wifi-niet beschikbaar).

· De aan-en uitschakeling van de LED verlichting zal volledig worden geintegreerd met het KNLTB afhangbord.

· Aan-uit schakeling van de LED verlichting zal mede gebaseerd zijn op de daglicht aanpassingen, elke dag wordt het iets vroeger (winter) of later (zomer) donker, de automatische inschakeltijd van de LED verlichting veranderd hier automatisch in mee.

· Daar waar je vroeger voor elke “box” (box is, baan 1&2, baan 3&4, etc.) de verlichting inschakelde voor de gehele “box” gebeurd dit nu per gereserveerde baan. Bijvoorbeeld: je hebt afgehangen op baan 4, dan zal de LED verlichting in de mast bij baan 4 (enkele minuten voor je reservering) volledig aangaan en de LED verlichting van baan 3 zal dan ondersteunende verlichting bieden om een zo’n gelijkmatige verlichting te krijgen op de gereserveerde baan. Gaat iemand dan spelen op baan 3 dan zal uiteraard ook baan 3 volledig met LED worden bijgeschakeld.

· Daar waar je vroeger de Kwik-GAS lampen inschakelde met de drukknop, bleven deze dus de hele avond branden voor de gehele “box” (baan 1&2, of baan 3&4, etc.). Vaak bleven de lampen dus onnodig lang branden op banen waarop niet werd gespeeld, in de afwachting van eventuele tennissers. De oude lampen konden ook niet direct na uitschakeling weer worden ingeschakeld, vandaar laat maar branden. De bardienst medewerker of de laatste speler, als er geen bardienst was, drukte de lampen bij verlaten park dan wel uit. Kostbaar verhaal dus, zeker als soms werd vergeten om de lampen na verlaten park uit te schakelen. Met LED gaat dit nu dus veranderen. Inschakeling en uitschakeling van de banen zal volledig worden geintegreerd met het afhangbord. Daar waar je in het recente verleden je de tennispartij  gewoon kon doorspelen als je afhangtijd was verlopen en er niemand na jouw tijd een baan had gereserveerd, zal nu automatisch de verlichting uitgaan na afloop van je gereserveerde periode, op dit moment 1 uur.

· Gaat de baan dan gelijk op donker? Nee hoor. 5 minuten voor afloop van je gereserveerde tijd zullen de lampen kort knipperen, als signaal dat je tijd bijna voorbij is. Daarna zal de verlichting dimmen naar de zogenaamde “loop-stand” zodat je met een beperkte verlichting nog veilig de baan kunt verlaten.

· Maar kan ik dan niet meer “door-afhangen”. Met de huidige afhang methode (on-line reserveren en niet bevestigen op afhangbord in het clubhuis) is dit nu nog niet mogelijk. Ik ga bekijken of ik de afhangtijd tussen 2 wedstrijden kan aanpassen, tevens ga ik dan aanpassen dat je op 1 dag 2 keer kunt afhangen. Dus in die sutuatie waarbij je aan het tennissen bent en er heeft niemand na jou tijd afgehangen ben je instaat om via de KNLTBClub-app te baan reservering te verlengen, of eventueel een andere baan te reserveren. Alles gebaseerd natuurlijk op beschikbaarheid van banen. Als we straks weer in een normalere situatie terecht gaan komen, en we blijven on-line reserveren (voor alle of beperkte groep banen) beschikbaarstellen, maar waar je dan wel je on-line reservering moet bevestigen op het afhangbord, zul je dus op het afhangbord je eventuele verlenging moeten bevestigen. Afhankelijk van drukte zullen we hiervoor dan wel regels gaan opstellen dat er bijvoorbeeld een minimale pauze/tijd tussen baan reserveringen zit.

· Voor wat betreft de trainingen, competities, toernooien of andere evenementen waarbij we voor langere tijd banen reserveren, zullen de banen uiteraard tijdens de gereserveerde/geblokte tijden aanblijven. Maar ook hier zal gelden is de gereserveerde/geblokte tijd afgelopen, dan gaan de lampen knipperen en gaan dan naar “loop-stand” todat ze zichzelf volledig uitschakelen.

· Kunnen we dan helemaal niets zelf meer regelen? Jawel hoor, maar dat zal minimaal zijn. Achter de bar, naast de geluidsinstallatie is een tablet geinstalleerd die de mogelijkheid zal gaan bieden aan de bardienst medewerker (dus geen bediening door leden) , om in situaties waar dit mogelijk is handmatig enkele acties uit te voeren. Te denken valt aan banen 3 & 4 na afloop van wedstrijden op de “loop-stand” te zetten waardoor als je op het terras zit er toch nog enige “sfeer-verlichting” aanwezig is. De bardienst medewerker kan ook in de sutuatie van bijvoorbeeld slecht weer en iedereen is vertrokken, alle banen met 1 druk op de knop uitzetten. Dit zal de komende periode nog niet mogelijk zijn omdat Clubhuis sowieso tot en met 20 oktober gesloten blijft.

· Daarnaast zullen enkele leden/beheerders op de club toegang hebben tot een uitgebreidere bedienings app, waarmee zij in staat zijn op op afstand, of lokaal, daar waar nodig programma’s aan te passen, inschakeltijden aan te passen, etc.  En nee we gaan deze app niet aan alle leden ter beschikking stellen 😊

Wij hopen jullie met deze update voldoende informatie te hebben verstrekt over de nieuwe werking van onze nieuwe LED verlichting. Op korte termijn zal er achter de bar ook een korte handleiding komen te liggen voor de bediening van de tablet.

Voor vragen en/of opmerkingen zijn de volgende personen aanspreekbaar:

  • Jan van Roozendaal, Voorzitter Beheer Commissie
  • Toine van der Sanden , Techissche Commissie
  • Michel van der Elst, Voorzitter Technissche Commissie

Met vriendelijke en sportieve groet,

Names het bestuur van TV Oosterplas

Michel van der Elst - Voorzitter Technissche Commissie

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

073 613 8120 (paviljoen, na 19.00 bereikbaar)

Address

Oosterplasweg 31
5215 HT ‘s-Hertogenbosch