Competities

Houd jij ervan om regelmatig een wedstrijd te tennissen? Doe dan mee aan een van de externe competities waar TV Oosterplas aan meedoet, of geef je op voor een van onze interne competities.

Ben je op zoek naar een competitieteam? Of wil je af en toe invallen? Geef dat dan door aan competitieleider Michel van der Elst.

 

KNLTB voorjaarscompetitie

Deze officiële KNLTB competitie is ieder jaar weer ontzettend populair bij onze club. Je kunt je opgeven met een team vanaf 4 spelers en meedoen op donderdagavond, vrijdagavond, zaterdag of zondag. Je speelt in totaal 7 dagen, verdeeld over april, mei en juni. Ongeveer 50% van de wedstrijden is uit, 50% is thuis.

De inschrijving sluit jaarlijks al in januari, geef je dus op tijd op.

De kosten voor de competitie zijn €40,- per team (KNLTB-bijdrage), aangevuld met de kosten voor de ballen van thuiswedstrijden (2 tins ballen per keer thuis, prijs per tin ntb). Mocht je iemand van een andere club in jouw team willen toevoegen, dan moet diegene een competitielidmaatschap bij TV Oosterplas hebben.

 

KNLTB najaarscompetitie

Ook in deze KNLTB competitie wordt volop meegespeeld door Oosterplassers. Je kunt je opgeven met een team vanaf 4 spelers en meedoen op donderdagavond, vrijdagavond, zaterdag of zondag. Je speelt in totaal 7 dagen, verdeeld over september en oktober. Ongeveer 50% van de wedstrijden is uit, 50% is thuis.

De inschrijving sluit jaarlijks al in juni, geef je dus op tijd op.

De kosten voor de competitie zijn €40,- per team (KNLTB-bijdrage), aangevuld met de kosten voor de ballen van thuiswedstrijden (2 tins ballen per keer thuis, prijs per tin ntb). Mocht je iemand van een andere club in jouw team willen toevoegen, dan moet diegene een competitielidmaatschap bij TV Oosterplas hebben.

 

KNLTB wintercompetitie

Voor de echte die-hards kun je ook in de winter meedoen in een externe competitie. Je kunt je opgeven met een team vanaf 4 sepelers en meedoen op donderdagavond, vrijdagavond, zaterdag of zondag. Je speelt in totaal 7 dagen, verdeeld over november, december en januari.

De inschrijving sluit jaarlijks in september, geef je dus op tijd op.

De kosten voor de competitie zijn €40,- per team (KNLTB-bijdrage), aangevuld met de kosten voor de ballen van thuiswedstrijden (2 tins ballen per keer thuis, prijs per tin ntb). Mocht je iemand van een andere club in jouw team willen toevoegen, dan moet diegene een competitielidmaatschap bij TV Oosterplas hebben.

 

Intern: de Interne Wintercompetitie

Iedere winter vindt er op de doordeweekse avonden de interne wintercompetitie plaats op de tennisbanen van de TV Oosterplas. Vind je het leuk om gedurende de winter een paar wedstrijden tegen clubgenoten te spelen? Doe dan samen met een tennismaatje mee aan de interne wintercompetitie, en speel dubbels of mixen tegen andere Oosterplassers.

Je schrijft je in via toernooi.nl, geeft je beschikbaarheid op, en speelt vervolgens in poules van zo’n 6 koppels eens in de 2 weken een wedstrijd, in de periode van begin oktober tot half december.

Vervolgens worden de poules opnieuw ingedeeld, waarbij het streven is de kampioenen te laten promoveren en de nummers laatst te degraderen. En gaan we van begin januari tot half maart weer vrolijk verder.

Voor vragen kun je terecht bij [email protected].

 

Intern: de Davis Cup

De Davis Cup competitie is onze aller gezelligste wintercompetitie. De competitie wordt al meer dan 30 jaar op onze club georganiseerd. De competitie is afgekeken van de officiële Davis Cup die door landen met grote namen als Roger Federer (Zwitserland) en Rafaël Nadal (Spanje) wordt gespeeld. Op zondag 25 oktober 2020 gaan we van start met de editie 2020-2021. Onze 8 “landen” teams strijden 7 speeldagen voor de cup met Grote Oren.

Tot en met maart 2021 spelen we één zondag in de maand. In de bonusmaand januari spelen we er zelfs twee, met aansluitend de Club-Nieuwsreceptie na de eerste speelronde van het nieuwe jaar 2021. Wie zal de beker 2020-2021 in de wacht gaan slepen: Vlieland, Oeteldonk, Phantexico, Toverland, Graceland, Plopsaland, Krakhozia of ons allernieuwste team Trammeland? Komt dat zien, als de coronamaatregelen dat toe laten.

Wat onze Davis Cup bijzonder maakt, is gezelligheid en sportiviteit. Je rating is niet van belang. Het is dè manier om kennis te maken met andere clubleden van alle speelniveaus. Na afloop van de wedstrijden (twee mixen, een herendubbel en een damesdubbel) koken de “thuis” spelende teams voor hun tegenstanders. Heerlijke geuren en passie komen je tegemoet, zodra je van de baan afkomt.

Het is met de corona-perikelen even afwachten wat er allemaal mag en kan. Ons clubhuis is na de laatste persconferentie gesloten tot en met 19 oktober. Mocht het clubhuis dan weer open gaan zal de keuken nog even een “no go” area blijven. We zijn als commissie aan het beraden hoe we het één en ander vorm kunnen geven, ook als het clubhuis gesloten blijft zodat we op 25 oktober van start kunnen gaan.  Dit alles gaat natuurlijk in overleg met ons bestuur. Het wordt sowieso een bijzondere editie.

Voor de editie 2020-2021 hebben we het maximale aantal teams, waardoor we helaas één nieuw ingeschreven team niet hebben kunnen plaatsen. Een aantal van de teamleden heeft zich op de invallijst laten plaatsen en één lid van dat team is opgenomen in het team van Vlieland.

De editie 2020-2021 eindigt in maart 2021. In diezelfde maand worden de teams gevraagd of zij deelnemen aan de volgende editie zodat wij als commissie snel weten of er plaats is voor een nieuw team.

Afgelopen jaar hebben we afscheid genomen van team Mysteryland wat onder leiding stond van Jessica van Dam. Voor hen in de plaats is team Trammeland gekomen wat wordt aangevoerd door Toine v/d Sanden.

Je opgeven voor de invallijst kan ten allen tijden. We hebben deze editie al heel wat nieuwe inschrijvingen tegemoet gezien. De bestaande teams doen regelmatig een beroep op de leden van deze lijst. Hoe groot sommige teams ook zijn er is altijd wel een team wat een bepaalde speeldata een teamlid tekort komt. De invallijst hebben de captains van de teams allemaal beschikbaar.

Het is nu net voor de start van deze editie wat te vroeg voor nieuwe teaminschrijvingen, maar degene die zich inschrijven zetten wij op een lijst voor de volgende editie. Wat hebben wij daar voor nodig?

De naam van de Captain en zijn/haar telefoonnummer, inclusief bondsnummer.

De namen van de teamleden inclusief hun bondsnummers en passterktes.

Wil je heerlijk de winter door tennissen, hou je van gezelligheid, maak je graag lol en ben je enthousiast. Geef je dan op, want de Davis  Cup staat garant voor leuke wedstrijden, fijne borrels en het ware clubgevoel. Net als in oktober de dagen korter worden beginnen starten we met de Davis Cup en we spelen door tot in maart de dagen weer langer worden. Winter tijd = Davis Cup!

Meld je aan via [email protected] , wij matchen wel!

Sportieve groet van Carine, Vivian, Chantal en Hans, de Davis Cup Commissie.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

073 613 8120 (paviljoen, na 19.00 bereikbaar)

Address

Oosterplasweg 31
5215 HT ‘s-Hertogenbosch