Competities

Houd jij ervan om regelmatig een wedstrijd te tennissen? Doe dan mee aan een van de externe competities waar TV Oosterplas aan meedoet, of geef je op voor een van onze interne competities.

Ben je op zoek naar een competitieteam? Of wil je af en toe invallen? Geef dat dan door aan competitieleider Toine van der Sanden.

 

KNLTB voorjaarscompetitie

Deze officiële KNLTB competitie is ieder jaar weer ontzettend populair bij onze club. Je kunt je opgeven met een team vanaf 4 spelers en meedoen op donderdagavond, vrijdagavond, zaterdag of zondag. Je speelt in totaal 7 dagen, verdeeld over april, mei en juni. Ongeveer 50% van de wedstrijden is uit, 50% is thuis.

De inschrijving sluit jaarlijks al in januari, geef je dus op tijd op.

De kosten voor de competitie zijn €40,- per team (KNLTB-bijdrage), aangevuld met de kosten voor de ballen van thuiswedstrijden (2 tins ballen per keer thuis, prijs per tin ntb). Mocht je iemand van een andere club in jouw team willen toevoegen, dan moet diegene een competitielidmaatschap bij TV Oosterplas hebben.

 

KNLTB najaarscompetitie

Ook in deze KNLTB competitie wordt volop meegespeeld door Oosterplassers. Je kunt je opgeven met een team vanaf 4 spelers en meedoen op donderdagavond, vrijdagavond, zaterdag of zondag. Je speelt in totaal 7 dagen, verdeeld over september en oktober. Ongeveer 50% van de wedstrijden is uit, 50% is thuis.

De inschrijving sluit jaarlijks al in juni, geef je dus op tijd op.

De kosten voor de competitie zijn €40,- per team (KNLTB-bijdrage), aangevuld met de kosten voor de ballen van thuiswedstrijden (2 tins ballen per keer thuis, prijs per tin ntb). Mocht je iemand van een andere club in jouw team willen toevoegen, dan moet diegene een competitielidmaatschap bij TV Oosterplas hebben.

 

KNLTB wintercompetitie

Voor de echte die-hards kun je ook in de winter meedoen in een externe competitie. Je kunt je opgeven met een team vanaf 4 sepelers en meedoen op donderdagavond, vrijdagavond, zaterdag of zondag. Je speelt in totaal 7 dagen, verdeeld over november, december en januari.

De inschrijving sluit jaarlijks in september, geef je dus op tijd op.

De kosten voor de competitie zijn €40,- per team (KNLTB-bijdrage), aangevuld met de kosten voor de ballen van thuiswedstrijden (2 tins ballen per keer thuis, prijs per tin ntb). Mocht je iemand van een andere club in jouw team willen toevoegen, dan moet diegene een competitielidmaatschap bij TV Oosterplas hebben.

 

Intern: de Interne Wintercompetitie

Iedere winter vindt er op de doordeweekse avonden de interne wintercompetitie plaats op de tennisbanen van de TV Oosterplas. Vind je het leuk om gedurende de winter een paar wedstrijden tegen clubgenoten te spelen? Doe dan samen met een tennismaatje mee aan de interne wintercompetitie, en speel dubbels of mixen tegen andere Oosterplassers.

Je schrijft je in via toernooi.nl, geeft je beschikbaarheid op, en speelt vervolgens in poules van zo’n 6 koppels eens in de 2 weken een wedstrijd, in de periode van begin oktober tot half december.

Vervolgens worden de poules opnieuw ingedeeld, waarbij het streven is de kampioenen te laten promoveren en de nummers laatst te degraderen. En gaan we van begin januari tot half maart weer vrolijk verder.

Voor vragen kun je terecht bij [email protected].

 

Intern: de Davis Cup

De Davis Cup Competitie is onze aller gezelligste interne competitie. Deze competitie staat garant voor leuke wedstrijden, lekker eten, fijne borrels en het ware clubgevoel. Als eind oktober de dagen korter worden, starten we met onze Davis Cup. We spelen door tot en met eind maart. Er zijn 7 vaste speeldagen, ongeveer één zondag per maand. Op die dagen binden de 8 deelnemende teams de strijd met elkaar aan, voor de cup met Grote Oren.

Onze Davis Cup competitie wordt al meer dan 30 jaar voor en door TV Oosterplas-leden georganiseerd. De competitie is ooit afgekeken van de officiële Davis Cup, die door landen met grote namen als Roger Federer (Zwitserland) en Rafaël Nadal (Spanje) werd gespeeld. Wij kennen ook “landen” teams, maar dan met namen zoals Phantexico, Graceland, Oeteldonk en Plopsaland.

Wat onze Davis Cup bijzonder maakt, is de gezelligheid en sportiviteit. Je rating is niet van belang. Het is dè manier om kennis te maken met andere clubleden van alle speelniveaus. Na afloop van de wedstrijden (twee mixen, een herendubbel en een damesdubbel) koken de “thuis” spelende teams voor hun tegenstanders. Heerlijke geuren en passie komen je tegemoet, zodra je van de baan afkomt. Je bent altijd welkom om te komen kijken en de teams aan te moedigen!

Mocht je geïnteresseerd zijn in deelname, stuur dan een e-mail aan de Davis Cup Commissie ([email protected]). Er is altijd plek op de invallerslijst! De captains van de bestaande teams doen regelmatig een beroep op de leden van deze lijst. Hoe groot sommige teams ook zijn, er is altijd wel een team dat op een bepaalde speeldata een teamlid tekortkomt.

Wil je de winter heerlijk door tennissen, hou je van gezelligheid, maak je graag lol en ben je enthousiast, kom dan eens kijken. Wintertijd = Davis Cup!

Sportieve groet van de Davis Cup Commissie

E-mail: [email protected]

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

073 613 8120 (paviljoen, na 19.00 bereikbaar)

Adres

Oosterplasweg 31
5215 HT ‘s-Hertogenbosch

KVK-nummer

40216953